De VEVE


I se zice acrobata padurii. E vitezomana, stufoasa, ghidusha si agatzacioasa.

Prin parcurile din Moldova, formeaza familia Marianelor. Ca le strigi pe toate Mariana, bati din doua nuci ca sa zic asha si ele vin. Ca si cum ar fi toate femei sau… veve gay.

Prin antichitate nu stiu ce nume avea in afara de“cea care sta in umbra cozii sale” (de la SKIOUROS – skio=umbra si oura=coada). N-am putut niciodata sa invat greceste, desi mi s-a spus ca am potential. Sigur as putea gandi greceste dar nu m-as adapta la pronuntarea tzasaita.

Revenind, VEVE e super-veche pe glob: varta unei fosile de veve gri descoperita prin Carolina fiind estimata la 50 de milioane de ani.

Rudele lu VEVE sunt foarte multe: exista peste 300 de rase, ce se impart in familii mari, 7 la numar, din care cele mai tari sunt: veveritele gri, veveritele zburatoare si veveritele de arbore.

VEVE gri este foarte draguta – un ghemotoc de 30-40 cm care nu cantareste mai mult de un kilogram si se adapteaza destul de bine la oras, unde nu refuza nici napolitanele nici pizza.

VEVE roscata, cam caramizie ea de fapt, are max 25 de centimetri si e mai ciufulita, dar e la fel de ghidusha si haioasa, doar ca-i place mai mult sa stea prin padurile de conifere. Procentul de veve gay e mai scazut, ca la ele in comunitate e mai strict.

VEVE cu dungi isi face de cap in nordu’ Americii.

Veve piticot (max 8 centimetri!!!) isi plange de mila prin Nigeria si Gabon pt ca suratele-i spun pigmeul african, iara VEVE gigant (max 90 de centimetri) se fuduleste prin sud-estul Asiei si in Nepal sub numele Ratatufa indica.

VEVE inoata bine, alearga si mai si. E gimnasta perfecta. Idem pentru veveritz.

VEVE femeie nu e prea de casa. Veveritzul se iubeste cu veveritza numa ca sa faca pui si dupa aia o lasa si ea sta saraca la vizuina cu puii aia si-i creste pana se cara si aia in lumea lor. Dica sunt f multe veve, lumea le iubeste, ele intre ele se cunosc, da nu se iubesc si nu se alinta decat si anume exclusiv pt propashirea neamului si perpetuarea speciei si traiesc cam izolate.

VEVE, oricare ar fi ea, traieste putin.

Deci eu am sa zicem aproape 2 ani in timp veveritesc.

Si imi plac pozele cu VEVE:

01.jpg

06.jpg 04.jpg 02.jpg

 

 

 

3 gânduri despre „De VEVE

  1. Si ai uitat de Cip&Dale, 2 veve care au facut furori si inca mai fac…in viata d zi cu zi a unui desen animat.Probabil ca ele sunt cele mai celebre veveritze din neamul vevericesc si tocmai p ele , le-ai uitat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s