anonimul. editia 4


foto de la Sfantu Gheorghe: Picasa Anca si Picasa Raluca

impresii: destule. amintim drumul dus intors cu autocarul si salupa galbena, ciorbele de peste, ardeii umpluti cu peste, chefalul, piscina ziua – in care n-am intrat, licuricii, lanterna lu zarnescu, roze-ul si implicit dl cretzulescu, fatza calina a lui ken loach, discursul lin al lui mungiu, ritmul indian al lui chiri, codruta cu boxele, nisipu care frigea, sesiunile de autan, sesiunile de aruncare in piscina seara – in care n-am intrat-slava laptopului, seria „asteptand-o pe olivotto”, ciulinii de la dnu mircea pescaru, impartiti cu gloria si mitchievici, lebada si egreta, pelicanu si golfu, stelele de intra in mare, somnu de la Flandra, optimismu lu eddie berg, nimeritu foishoarelor, liberte, egalite, fraternite (la capitolu public de cinema), aplauzele de la my brother is an only child si 4 minuten.

ce am invatat: ca te bronzezi aiurea in pozitia capu-la-cutie intr-o barca sau la cules de scoici; ca nu e bine sa te uiti la filme dimineata, ca dormi la ele, nici noaptea, ca ti se face foame; ca plantele de apa se usuca daca le pui cinci minute pe o masa langa desert; ca nu orice incaltari sunt fit pt a merge pe nisip; ca, in general e bine sa Relax, Take it easyyyyyyy

obiectziuni la: lipsa comunicatelor de presa pe timpul festivalului; lipsa unei liste de invitati distribuita la presa, faptu k nu au mentionat-o pe marinca in seara de deschidere si nici n-au adus-o pe scena; faptu k nu a existat moderator la q&a-uri, ca nu s-a tradus in engleza la q&a-ul lui mungiu, k nu l-au dus sa-l prezinte lui ken loach, faptu k nu s-au dat subtitrarile la filme in sali, ele afisandu-se doar in camping, k n-au zis nimic de nemescu la proiectia california, lipsa de party/ party spirit

premii:

Trofeul Festivalului: California Dreamin’ (Nesfarsit), regia Cristian Nemescu, Romania

(Motivatie: Pentru reusita exceptionala, inclusiv interpretativa, cu o mentionare speciala a actorilor Ion Sapdaru si Razvan Vasilescu)

Premiul pentru regie: Andrey Zvyagintsev, pentru filmul Exilul, Rusia ( motivatie: Pentru viziunea cinematografica uimitoare)

Premiul pentru imagine: Mikhail Krichman, pentru Exilul, regia Andrey Zvyagintsev, Rusia (Motivatie: Pentru frumusetea complesitoare a imaginii).

Premiul special al Juriului: Hannah Herzsprung pentru interpretarea din filmul Patru Minute, regia Chris Kraus, Germania (motivatie: Pentru interpretarea unui rol extrem de solicitant).

Premiul special al Juriului: Elio Germano pentru interpretarea din filmul Fratele meu e singur la parinti, regia Daniele Luchetti, Italia (motivatie: Pentru interpretarea unui rol complex si crearea unui personaj fermecator).

Premiul publicului: California Dreamin’ (Nesfârsit), regia Cristian Nemescu, România

Sectiunea scurtmetraj de fictiune

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune: Before The Wind Blows, regia Samer Najari, Canada (Motivatie: Pentru demonetizarea ideii de kamikaze de-a lungul timpului si grotescul manipularii unei situatii tragice)

Premiul special Ovidiu Bose Pastina: Tricoul/The T-Shirt, regia Hossein Martin Fazeli, Cehia (motivatie: Pentru un film despre intoleranta si consecintele ei mortale, facut cu eficienta, concizie si chiar… umor. )

Premiul special al Juriului: Lectia de box, regia Alexandru Mavrodineanu, România (motivatie: Pentru ambiguitatea si emotia cu care filmul ne ofera mai multe lectii de viata, în care forta si fragilitatea se intalnesc permanent in ring)

Premiul publicului: Save The World, regia David-Cassals Roma, Italia

Sectiunea scurtmetraj de animatie

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de animatie: Tyger, regia Guilherme Marcondes, Brazilia (motivatie: Pentru imbinarea ingenioasa a diferitelor tehnici de animatie, inclusiv a celei cu marionete, si de asemenea pentru povestea lirica, nuantata de realism magic, de metamorfoze imaginative si de folosirea inspirata a muzicii)

LATER EDIT: sfantu gheorghe vazut de o spectatoare a anonimului, tot pe picasa – aici

Reclame

2 gânduri despre „anonimul. editia 4

  1. rectificam: urma de bronz mai exista pe umeru drept dupa decojire. deocamdata posedam galbishor de la un lapte autobronzant avene. urekile sunt bine si ele, multumim. repararam linku. plai nexam, can imposibil. multumiri maximale si urari specifice cu bine rectiliniu.

  2. Nu ştiu dacă vi s-a comunicat că mi-i tare drag despre Maco-film şi Maco-teatru, pentru că amândouă sunt bronzate, kaki şi cu mult trend la purtător şi cred că le place şi lor însele de ele însele : ) Ăsta e al treilea set de poze de Deltă pe care îl văd luna asta, deci da, domnule, gata, mă duc şi eu la anu’. Repară linkul către pozele tale Picasa, nu merge. Hai la Plai?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s