de miziloshenii


in care se arata ca primii o leapsa apriga de la o cetateanca apriga – o simpatica cireasa care ar fi in stare sa intoarca mizulu pe dos.

ce-as face in calitate de dictatoare la mizil? adica intr-o mica romanie esentiala, cartierizata, nestemata a sistemului, de la caragiale incoace. as da ordin sa nu se schimbe nimic. cu conditia ca oriunde in alta parte sa se schimbe ceva. si mizilu sa fie primu muzeu in devenire, prima rezervatie romaneasca trainda dupa regulile actuale. experimentul mizil. un mizilic.
acuma ce tip de schimbari sunt permise as zice chiar must have:
electricitate, apa curenta, apa calda, sistem de canalizare, salubritate, curatenie, tramvai, troleu, politete, ecarisaj, spitale curate, ferme si sere primprejur, un cinema, patiserii romanesti, buticuri, 2 supermarketuri, parc, locuri d joaca pt copii cu scranciobele si alte alea de bun simt si bio si fara conservanti. si tutungerii.
productii de ceaiuri, tincturi, sirop de brad, sapun de rufe, seminte, bijuterii de plstic si lemn, milieuri, goblenuri, tablouri din chibrite, modiste, cizmarii, fabrica de lenjerie de bumbac si pijamale, fabricuta de muraturi, terenuri d sport. un webcam in centru sau intr-o zona unde tre s cante fanfara duminica si sa-si scoata pompierii nevestele la plimbare.

ce nu tre sa fie in mizil:
kfc, mac, walmart, cora, billa, mall, shaorma si fornetti, clubbing fitzoid, cizme albe de lac cu egari metalizati la minijup si alte noutati streetfashion, semafoare sincronizate, otv, antena 1 dupa ora 17.00, criminalitate juvenila, adria, american cola, videanu, geoana, vadim si alti negativi.

am notat o f mica parte din chestiunile necesare pt experimentu care-ar vrea sa releve un coltisor evoluat din forte si resurse proprii, fara imitatii, fara imprumuturi, fara bocete, fara pretentii, un coltisor modest, decent, simplu, fara fite, climat candid si linistit, cu munca cand tre sa munca, promenada cand e sa promenada, cu amenzi pt nesimtire. cand te duci la mizil sa iti fie jena sa scupi pe jos, sa arunci gunoaie, sa te iei de chelneri, sa te miri ca te izbeste karma pozitiva.

de fapt, nu mi-ar placea s fiu dictatoare l mizil. ca nu m-as tine de cuvant si as comanda multa ciocolata.

Reclame

2 gânduri despre „de miziloshenii

  1. draga mea, am stiut eu de ce iti dadui leapsa. stiam ca o sa te ocupi cum tb de ea si o sa duci mizilul la cer. pt tine asta e, intr-adevar, un mizilic.

    eu ti-as darui regatul asta, sa faci cum crezi tu ca e mai bine, si m-as retrage jenata, desi aveam ganduri mari.

    te pup tare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s