de uniter si amintiri cu un palton


Undeva in primul meu an de facultate se intampla la Cluj un festival de teatru. Dupa o Livada de visini energetica, am mers, ca de obicei, la o gura de fum in Art Club, locatie pe care am parasit-o printre ultimii, dar cu o imensa tristete. Paltonul meu gri army la 2 randuri n-a mai fost de gasit, asa ca a trebuit sa ma acopar cu un palton negru, subtire, despicat, la un rand, negru, simplu, de domnisorica.
Si cateva zile mi-am rugat toti amicii sa intrebe de toata lumea cine s-a ales cu al meu asset, pt inapoiere. Am auzit ceva vesti, dar nimic concludent.

La vreo saptamana, am calcat in Music Pub pentru un concert Sarmalele Reci si mi-am vazut gri-ul de la 50 m. M-am repezit la cuierul cu pricina intreband fibrilata cine s-a ekipat cu paltonul lu moi. Buna, eu sunt Ofelia, si ala de pe tine e paltonul meu mi-a zis o voce blonda, cu care nu m-am certat, ci am facut numa schimb de informatii (adik n-a fost vina ei, era noapte, i l-a luat cineva bla bla, shit happens) si ne-am zi ca de la blonda la blonda ca tre s ramanem in amicitie.
Am vizitat-o anu urmator la camin, unde am descoperit ca era colega de camera cu o prietina din Sibiu cu care corespondam din clasa a 10 si de care nu mai stiam nimic de 2 ani.
M-a vizitat si ea apoi, am vzt impreuna Isadora Duncan, figura de care era absolut fascinata..

Am vazut-o in spectacolele de facultate, apoi in Canibalii lui Hausvater si i-am zis ca o s pastrez paltonu ala pt ca va valora poate candva ceva cu eticheta gen”a fost purtat de OFELIA POPII, o aradeanca blonda si talentata”. Din pacate, mami l-a dat de pomana acu o luna.

Luni, Ofelia Popii a primit Uniterul pentru cea mai buna actrita (pt roul din Faust, piesa montata la Sibiu), distinctie la care mai aspirau Coca Bloos si Emilia Dobrin.

Anu cu numaru 30 din viata ei se arata infloritor. Toate ziarele au spus ca a facut „un Mefisto de neuitat”, iar ea a acceptat cu modestie laudele si, cu fiecare ocazie, a multumit regizorilor cu care-a avut sansa sa lucreze. „Toţi regizorii cu care am lucrat m-au marcat într-un fel sau altul, dar acum sînt realmente «îndrăgostită» de Silviu Purcărete”, a declarat Ofe pt Cotidianul. Ziarele din Sibiu striga mandre „s-a nascut o stea”, impingand lumea sa ia bilete la teatru.

Sper ca Hamletul de la Sibiu se joaca cu casa inchisa si pt ca Ofelia o joaca pe …Ofelia, iar Cipri Scurtea se imbraca in Hamlet, nu numai pt ca Ofe a luat acum Uniterul. Sper ca anu asta sa-i deschida Ofeliei un drum colorat nu doar de laude pe hartie, ci de multe spectacole bune, de un debut in cinema (e o actrita care merita si care ar putea face senzatie pe pelicula), de toata energia trebuincioasa inceputului unei stralucite cariere. Felicitari, Ofelia!

Un gând despre „de uniter si amintiri cu un palton

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s