noapte buna, maestre


„Bre, muica, tu scamatoriu o sa te faci! Mama mare, de acolo, pe unde oi fi, sa stii ca zicerea matale, care acum parca imi suna un pic si a blestem, s-a implinit.”

de ce se rostogolesc navalnic lacrimile pe obraz cand auzi ca pleaca de langa tine un om care ti-a zambit o singura data? pe care nu l-ai cunoscut. pt ca se intampla sa-l fi admirat nespus, sa-l fi aplaudat, sa fi simtit ca ti-a daruit atatea… pt ca se intampla sa-l fi iubit.

acum multa vreme mi-a facut cunostinta cu hamlet. cu o multime de personaje. cu modestia. m-a facut sa ador teatrul. m-a facut sa incremenesc in tacere si zambet cand il vedeam pe strada. se intampla sa-l vad iesind de pe poarta si nu puteam spune dacat buna dimineata, maestre.
il mai urmaream alaturi de alti doi mari actori, Victor Rebengiuc si Gheorghe Dinica. il stiam mult mai mult din povesti.
o data mi-a zis sarumana, duduie. si zambea.
si nu stia ca era mai mult decat „regele scamator”. mult mai mult. si l-am iubit. azi a plecat.

“Timp de 40 de ani, pe scena si ecran nu a fost previzibil, nu a fost repetabil. A ramas mereu o surpriza sau chiar o enigma. Cand l-am cunoscut, dupa multi ani, am descoperit un om “cu o inima calda si un cap rece”, un artist special, greu de definit. Un actor ce nu poate fi disecat. Un om uneori greu de inteles si de suportat, dar care mereu ne fascineaza, ne face sa intoarcem capul dupa el pe strada sau spre rampa”, scria Ludmila Patlanjoglu.

noapte buna, maestre Stefan Iordache

later edit: pe tvr1, duminica seara, in memoriam, o emisiune superba realizata de iuliana ciugulea, avandu-l ca invitat pe stefa iordache. o frumoasa lectie de viata.

Stefan Iordache a incetat din viata

Un gând despre „noapte buna, maestre

  1. In Hamlet era coplesitor -ca de altfel si in celelalte spectacole enumerate de LudmilaPatlanjoglu. Am avut privilegiul sa-l vad in toate – din pacate nu exista inregistrari video, iar teatrul filmat e film, nu teatru – inteleg ca iubiti teatrul, deci stiti despre ce vorbesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s