rochiile care sunt, rochiile care-as fi


65 de rochii, 198.000 de dolari. buget doar pt ele. in cleopatra. 1963. cel cu elizabeth taylor. inceput in 1960. cum ziceam. 65 de rochii interesante, niciuna respectand vreun indiciu care sa aiba treaba cu istoria egiptului. una dintre ele din material cusut cu fir de aur. de 24 de carate. se zice…
astea 65 de rochii au incarcat bugetul unei productii cinematografice cum nu s-a mai vazut pana pe la mijlocul anilor 90. scumpa adica (vreo 44 de milioane de dolari care prin ’99 echivalau deja cu vreo 270 milioane…)

mi-am adus aminte de liz taylor, de marlene dietrich, de grace kelly, de viviene leigh, de sophia loren. ca le-am iubit, cu tot cu stil, cu tot cu rochii (cine nu-si aduce aminte de rochia de mireasa a lui grace? total di-vi-na…)
asadar, dupa ce-am citit postul cristinei bazavan: ” rochia mimo”, a tribute to audrey hepburn, a trebuit sa ma intreb: ce rochie as vrea sa fiu?
greeeu de zis. dintr-un punct de vedere, sunt 64 de rochii purtate de liz in cleopatra minus aia plina de aur. rochiile alea au vazut numai spania, italia, egiptul si cateva muzee de prin SUA si Marea Britanie.
damn, rochiile alea ar hrani Africa un an.

uite… as vrea sa fiu rochia lui Liz Taylor din „beau brummell”, sa ma fatzai prin anglia anilor ’50 (ca acolo s-a filmat), sa fac cunostinta cu peter ustinov, sa beau un ceai fain…

pentru un minut as vrea sa fiu in ochii stiu io cui rochia pe care-a purtat-o Marilyn Monroe pe 19 mai 1962 cand i-a cantat la multi ani lui John F. Kennedy la Madison Square Garden. rochia a fost vanduta la o licitatie Christie’s cu 1,150,000 $

as mai vrea sa fiu doua rochii purtate de marcia cross, stilate, elegante, dulci, dadatoare de incredere si zambet… sweetness and white skin. like me:)

as mai fi vrut sa fiu tot asa, vreo 3 minute, rochia pe care-a purtat-o Bjork cantand Oceania la Olimpiada de la Atena in 2004. parte din muzica aia superba si din spectacolul ala marin si plin de stele.

Dar cel mai mult si cel mai mult as vrea sa fiu, pentru totdeauna, rochia care-o insoteste pe Giselle/ amy adams cantand in parc in Enchanted. e leita uneia pe care am visat-o candva. de mai multe ori. acoperita la spate de bucle blode, odulate. si tare vesela, usoara, lipsita de griji, molipsitor de indragostita…

3 gânduri despre „rochiile care sunt, rochiile care-as fi

  1. Pingback: Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » rochia mako

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s