de cum merge ele cu dragostea inainte pe drumu lor


in care se arata ca in loc sa siestez cum se cuvine dupa o alergie de la capsuni (soldata cu edem quincke sau cum se scrie ala de iti face la urgenta perfuzie la venutza si injectziutza in funduletz) si din cauza de fond hernios, dadui click pe linku din statusu lu colega Mona si ma trezii citind un frumos post pe blogul lui dragos bucurenci.

si cum fu c. valmy la tv la marutza si vbi ea de iubirea vietii ei adica sotul nr 3 pe care-l adora si care are ceva probl de sanatate, completez citatu’ dat de bucurenci din epistola catre corinteni cu:

epistola catre corinteni, partea 1, CAPITOLUL  13
Dragostea si bunurile ei

1. De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator.
2. Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste.
4. Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste.
5. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul.
6. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar.
7. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
8. Dragostea nu cade niciodata. Cat despre proorocii – se vor desfiinta; darul limbilor va inceta; stiinta se va sfarsi;
9. Pentru ca in parte cunoastem si in parte proorocim.
10. Dar cand va veni ceea ce e desavarsit, atunci ceea ce este in parte se va desfiinta.
11. Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil; judecam ca un copil; dar cand m-am facut barbat, am lepadat cele ale copilului.
12. Caci vedem acum ca prin oglinda, in ghicitura, iar atunci, fata catre fata; acum cunosc in parte, dar atunci voi cunoaste pe deplin, precum am fost cunoscut si eu.
13. Si acum raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.

si mai departe aberez pe tema:

uneori ce zice bucurenci frumos acolo la text se intampla pt ca femeile decid ca asa trebuie sa fie. pt ca asta e reteta de comportament sanatos pe care o invata sau pe care o simt „a doua piele”. si pt care unele mame zic ca exista o predispozitie genetica:)

dar daca ar fi in 90% din cazuri asa simplu, revistelor de femei le-ar lipsi vreo 5 pagini pe numar. pt ca uneori “cum sa-ti revii dupa o despartire” are mai multe clikuri pe un site decat “crema impotriva vergeturilor”. ce te faci cu titlurile “cum sa-i dai papucii”, “cum sa intelegi ce zice el”, “inghetata nu e pansamentul durerii”, cu testele de tipul “cum pui capat unei relatii” (si prin relatie se intelege chestia aia de comuniune psihosomatica bazate pe amor si respect lol)?

da, femeile acorda sanse. unele le acorda practic, verbalizat sau cu maxima actiune (suna, cauta, is dezamagite sau furioase etc vor sa aiba ultimul cuvant) sau ard etapele in interior si exprima concluzia “adio” si trec mai departe catre ce simt ca le trebuie sau li se spune ca le trebuie.

stiu femei care in 10 ani de relatie au dat un singur telefon iubitului: atunci cand au avut o problema grava si aveau incredere ca numai el putea ajuta. ele „ard” acele etape mai usor si au incredere in puterea lor de-a merge mai departe si isi vad de treaba fara sa sufere 10 saptamani, 10 luni sau alti 10 ani.
stiu femei care parasite dupa o poveste pasionala de o saptamana sufera alte 5 daca el a facut greseala sa n-o parareasca asa cum trebuie (cu discutie face to face in loc de mijloace internetice, telefonice sau the worst: tacerea)
stiu femei pentru care „vreau omul care-mi trebuie” are corespondent organic, nu social, si le merge bine, iar la despartire sun niste pasari phoenix care renasc din propria cenusa in max 48 de ore:)
stiu femei care analizeaza tot, fara incetare – de la interpretarea fiecarui semi-repros, la rememorarea momentelor bune, rele, medii, ironiilor sau altor conversatii trecute, la comparatii cu fostii lor, cu fostii altora, actualii lor, actualii altora, pozitia sociala, grupul de prieteni etc samd cum se despart? daca au setata clar lista in care el are cel putin un element la care nu corespunde, se descurca mai usor:); cel putin 50% din alea care n-au timp de lista scapa cel putin un „barbatii sunt niste copii” (sau porci, sau reta sau oligo sau nesimtiti – dupa care adauga celebrul „dar nu putem trai fara ei”)
stiu femei si femei. imi stiu personalitatile mele multiple, unele vizibile si altora (mako chan, betty boop, marlene, mama dolores, mama mia, santa fefe, matroana maxima, dama de caro, pitica, cruella, bufnita, pasivadepasiva, noctzia, bolnavela, floricela dulcela), altele mai putin
.

de aia ca s-o zic din partea lu cel putin 2 din femeile de mai sus, ca articolul lui bucurenci este un compliment la adresa feneilor:), un simpatic martisor psihic:) cu care cadoriseste femeile in luna lor de gratzie:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s