de revolutia moldovineasca


online. revolutia online. se twittereste. desi majoritatea site-urilor moldovenesti cazusera. zice-se. fura stiri cu deconectarea moldovenilor de la net. site-ul presedintiei inca e down. ca si voronin ca doar e ultima lui zi.
si tinerii inainteaza. de la parlament la guvern, de la guvern la televiziune, scandand impotriva comunistilor, infruntand gaze lacrimogene si pietre. televiziunea de stat care la stiri n-a difuzat nimic din piata si care acuma da ceva imagini filmogenice irelevante tine in continuare lumea din tara in ignoranta. asadar sunt o multime de moldoveni care habar n-au ca au revolutie. stiu despre asta mai multi tineri din romania care-au primit mass-uri si poate s-or aduna diseara la ora 20:00 in fata la borna de la TNB.
ce ciudat ar fi sa locuiesti intr-un raion din moldova si sa ajungi pe stirileprotv.ro cumva si sa vezi ca ai revolutie in tara. si ca unii se aduna in capitala romaniei sa sustina tinerii care protesteaza in capitala tarii tale.
ei bine, mie mi se pare weird, dar de fapt – asta-i realitatea.

jurnalistii cauta cu disperare surse, toata lumea sta pe live stirile protv pt stream. se stia din 27 martie ca in czul in care comunistii castiga alegerile se risca o revolutie. cel putin o parte din cei care-au iesit in strada stiau pt ce ies. nu s-au aflat din intamplare in fata parlamentului. citisera si ei ca organizatiile internationale confimasera legalitatea alegerilor. si nu le-a pasat. nu s-au dus sa scape de voronin si atat, ci sa-si spuna oful impotriva comunistilor. s-au dus stiind ca au sanse mici. si ca risca. pt ca si cealalta tabara stie cum sa opereze. un basarabean a sunat o prietena din strainatate care mi-a zis pe mes ca l-a bucurat cu o stire citita de pe net cum ca boc a declarat ca romania sustine integrarea in ue a republicii moldova. si ca le-a zis tuturor celor din grupul lui. or fi destui ca ei. care au citit si altceva in afara de stirile agentiei de stat, care s-au uitat si la altceva decat la televiziunea de stat. dar sunt putini. si sunt tineri. multi spera. dar niciunul nu zambeste decat cu jumate de gura. poate c-or lua televiziunea cu asalt s-arate parintilor si bunicilor ca e o revolutie for real. si daca s-or trezi, atunci mortii si ranitii si arestatii nu vor fi fost in van. pana atunci, revolutia moldoveneasca e pe netul romanesc mai mult decat in realitatea moldoveneasca.

later edit: rezist in continuare tentatiei de a exprima mult mai multe si diverse chestiuni legate de subiectul de mai sus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s