de „E-revolutia lecturii”


in care se arata ca IRIVER STORY te provoacă la o dezbatere eveniment: „E-revoluţia lecturii”

Vineri, 11 iunie, ora 14.00, Bookfest 2010
 În şoaptă sau la microfon, rostit de editori, vizitatori sau organizatori, cuvântul „e-book” şi-a făcut loc până în inima celei de-a V-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Este un cuvânt întâmpinat mai degrabă cu neîncredere sau curiozitate, uneori cu teamă sau ironie. Puţini sunt cei care privesc aceast subiect tridimensional, majoritatea înţelegând şi cunoscând unul, maxim două aspecte ale pieţei de carte electronică, piaţă care începe, cu paşi înceţi dar siguri, să se dezvolte şi în România.

– Oare cartea electronică reprezintă o ameninţare pentru modelul clasic?
– Care este rolul editurii în mediul digital?
– Cum putem combate pirateria?
– Se va modifica literatura în funcţie de mediul în care este promovată şi distribuită?
– Ce înseamnă e-Ink?
– Care este diferenţa între un e-reader şi iPad sau tabletele electronice?
– Avem nevoie de noi modele de marketing şi promovare pentru cartea electronică?
– Ce se schimbă faţă de modelul clasic din punct de vedere al editării, distribuirii şi vânzării cărţilor?
– Şi, mai ales, e chiar atât de diferită experienţa lecturii digitale faţă de cea cu cartea de hârtie în mână?
Acestea sunt doar câteva dintre dilemele pe care Iriver Story îşi propune să le rezolve alături de Marius Chivu, critic literar şi editor la revistele Dilema Veche şi Dilemateca, Dan Vidraşcu, Director General al Editurii Litera, Ioan T. Morar, membru fondator al revistei Academia Caţavencu şi Răzvan Ţupa, poet. Discuţia va fi moderată de Maria Boţan, Category Sales Manager la Skin Media.

Intitulată „E-revoluţia lecturii”, dezbaterea va avea loc vineri, 11 iunie, de la ora 14.00, în pavilionul 16 din cadrul complexului expoziţional Romexpo, sala Agora.SKIN Media este importator şi distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internaţionale din domeniul tehnologiei informaţiei. Iriver Story, produs de compania sud-coreeană Iriver, este singurul e-book reader comercializat în magazinele din România.
Cea de-a V-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest se desfăşoară între 9 şi 13 iunie 2010, în pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17 ale Complexului Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti
.

Reclame

Un gând despre „de „E-revolutia lecturii”

  1. Eu ii inteleg pe distribuitorii Iriver ca vor sa-si popularizeze produsul & sa-si branduiasca evenimentul in parteneriat cu Litera, jos palaria, e un eveniment frumos. Dar nu mai e de ceva timp ‘singurul’ ebook reader distribuit in masa in Romania. Mai sunt si Foxit si inca vreo doua – e bine de stiut asta pentru persoanele care vor sa faca o alegere judicioasa odata ce pornesc pe panta lecturilor electronice.

    Cat despre ce inseamna trecerea la lectura electronica, sunt multe de spus. Am incercat si eu sa imi exprim parerea aici: http://blog.joacadeamine.ro/2010/04/03/e-cerneala-si-e-hartie-lecturi-electronice/ in calitate de cititor electronic si cumparator de carte electronica. Un caveat-emptor absolut necesar cand vorbim de un teritoriu comercial nou. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s