de TIFF 2011 si cum a fost el


A trecut editia a zecea a TIFF-ului ca vantul si ca gandul. „Armata” de care va povesteam anterior ca lucra din zori pana-n zori si-a facut treaba si a reusit urmatoarele recorduri:

– sa faca TIFF-ul prezent peste tot prin Cluj-Napoca outdoor si indoor (congrats Ionut Husti, Adela Marcoci si echipele lor de promovare)

– sa organizeze niste Open Air-ur beton! (jos palaria Levente Molnar – omu’ care recita programul Manastur Open Air la portavoce -,  Melinda si Sebi de la Ursus Open Air si Lounge-uri, echipa germano-olandeza care s-a ocupat de proiectii, toata echipa tehnica)

– sa sparga recordurile la bilete (flancul lui Cristi Hordila, ajutat de Corine Meijers si Lazaros Boudakidis, secondati de o mare echipa casieristica)  in toate locatiile (ca multe au fost, Doamne)

– sa fie Eco-, Educa- si Alterna -TIFF in proiectii, concursuri de critica de film pt tineri, si concerte beton

– sa aiba niste evenimente cool (concertul memorabil Baba Zula, Gulash Party, orchestra B-Movie, petrecerea finala cu TipTil si Suie Paparude, petrecerea voluntarilor si o multime de cocktail-uri pentru invitatii festivalului)

– sa livreze vreo 2000 de badge-uri (guest, press, LGD, Staff, carduri TIFF) – operatiune de care s-a achitat onorabil „debutanta” Alexandra Buzas, alaturi de Anca D, Julia C, Ramona T, Dorin B si echipele lor;

– sa organizeze conferinte de presa extraordinare, intalniri, Q&A-uri, sa trimita comunicate si newslettere, sa tina site-ul la zi cu toate informatiile din lume (un efort de Comunicare, Guest Service, Website team)

– sa filmeze si sa monteze tot felul de materiale video pentru proaspatul TIFF TV (felicitari Ioana Lascar, Mihai Andrei, Thea Luca, Radu Zinca, Andreea Popa, Andrei Palatkas, Iulia Matei, Summer Wood, Mihaela Georgescu)

–  sa scoata un ziar foarte misto cu texte faine, look trendy si in premiera cu QRcodes powered by Cinemagia.ro –  bravo Laura Popescu, Carmen Gociu & co

– sa dinamizeze la max Clujul si sa-l umple de viata, veselie si cultura. Man, a fost cu filme,  teatru, cu ateliere, proiectii speciale (ce fain o fost la Bontidaaa – am vazut montajul, evident), cu expozitii faine si cu multe alte chestii la care nici noi nu ne asteptam:) Bravo Chiri, Rik, Mitrix, Jose, Lazar, Tanase, Grindean, Mihon, Tanase, Tibi si echipa, Coco, Tudor, si tuturor celor care s-au zbatut sa iasa toate cele.

Daca vreti sa vedeti cifre, intrati aici, pe tiff.ro.

Dar cea mai mare „minune” a fost aceea ca Armada TIFF (care inseamnna 200 de oameni din echipa + 400 de voluntari) a functionat fara milioane de mailuri, fara sedinte zilnice, fara ca macar sa se vada la chip zile la rand. De aici si tristetea/ nostalgia: majoritatea celor de la Bucuresti n-au vazut decat traseele hotel – birou, cu exceptiile traditionale: party HBO, party Kodak, party Continental, berea dinJanis Stuf si in rare cazuri o vizita la mall sau la outlet-ul de pe Napoca, unde oricum n-au mai format grupurile de altadata.

Cu draga de Ramona care s-a ocupat de Romanian Days m-am vazut la HBO Party fugitiv si in aeroport la plecare; cu Andra Chiriac care a secondat-o in aceasta actiune am coabitat la hotel Meteor unde ne salutam dimineata inainte de micul dejun pe care l-am prins impreuna de 2 ori in 14 zile; cu simpaticul Tanasescu venit din Canada am apucat sa beau o bere si sa mananc niste cartofi prajiti, cu multi multi alti oameni dragi abia am schimbat o vorba, cu unii nici nu am avut ocazia asta.

Da, a fost cel mai epuizant si obositor TIFF, a trecut super repede pentru noi, si mai vrem unul.

Pentru ca TIFF-ul a crescut, nu mai e mica familie si joaca noastra intima de-a festivalul, e un eveniment mare si puternic, cel mai mare din tara, pe bune, de la care acum se asteapta mult mai mult. Si asteptam urmatoarea editie, pentru care ne propunem sa fim mai linistiti, mai apropiati, mai prieteni (ca avem oameni noi si faini) si mai buni. Si o sa vina. Haidati la TIFF 2012!

P.S. Am auzit ca fosta mea colega de camera, regina transporturilor aeriene Boghimelc, a avut 4 telefoane care sunat dimineata in acelasi timp. Wish I was there:)

PPS. Daca n-ati vazut AUTOBAHN la Cluj-Napoca, suferiti fix ca mine asteptand o alta ocazie de-a sta pe bancheta din spate acultandu-i pe Paul Ipate si Ioana Blaj. Bine macar ca am prins un sandvis matinal de la Kiosk impreuna:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s